Bert Rikkers Transport

De kleine buurtwinkel waar de wijk samenkomt en grote, markante bedrijven. Starters met een creatief idee en ondernemers die onvermoeibaar doorzetten. Stuk voor stuk verrijken zij Ridderkerk met hun passie, ambacht en ondernemerszin. Zij geven Ridderkerk ‘smoel’. Hier leest u hun verhaal.

Ophoogrand, betongrind, kleischelpen, tuinaarde of compost. Een kleine greep uit de producten die zandhandel P. de Jong B.V. levert aan particulieren en bedrijven. De zandhandel bestaat al sinds 1932, terwijl huidige eigenaar Bert Rikkers pas sinds 2020 aan het roer staat. Rikkers: “al een aantal jaar keek ik met interesse naar P. de Jong B.V.”

Kiepwagens

Het begon voor Bert Rikkers en zijn vrouw Mariska in 2000 met een bedrijf in kiepvrachtwagens. Gevestigd in Hardinxveld-Giessendam huurt Rikkers zijn auto’s uit aan diverse bedrijven, met name in de wegenbouw. Hij verhuurt met regelmaat wagens aan zandhandel P. de Jong B.V. in Ridderkerk. Het contact tussen beide bedrijven is goed. Bert: “Ik liet al eerder vallen dat ik interesse zou hebben in het bedrijf.”

In 2020 is het zover en krijgt Bert een belletje van Maarten Klootwijk, destijds de eigenaar van P. de Jong B.V., met de vraag of hij het bedrijf wil kopen. Lang hoeft hij er niet over na te denken. “Mijn vrouw en ik dachten: “Waarom niet?”

Bert neemt P. de Jong B.V. over en verhuist met zijn bedrijf Rikkers Transport naar Ridderkerk. Bert verhuurt dus nog steeds zijn kiepvrachtwagens via Rikkers Transport, maar zijn hoofdtaak is nu de zandhandel. “We hebben de bedrijven samengevoegd, maar werken nog wel onder twee namen.”

Iedereen welkom

Het hele jaar door kunnen particulieren en bedrijven voor allerlei soorten zand, grind en grond terecht bij de P. de Jong B.V. “Iedereen is bij ons welkom bij ons bedrijf aan de Haven 20, maar we bezorgen onze producten ook.” Het bedrijf is tegenwoordig ook op zaterdag geopend.

De zandhandel heeft dan ook uiteenlopende klanten. “Er rijden hier regelmatig inwoners het terrein op om een zak tuinaarde te halen, terwijl we ook zogenoemde ‘big bags’ bij bedrijven bezorgen. Zo hebben we laatst zand geleverd aan het bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard, dat nog volop in ontwikkeling is. Daarnaast maken veel hoveniers gebruik van onze producten.” P. de Jong B.V. zet ook al seizoenen lang een auto in voor de bestrijding van gladheid in Ridderkerk.

Korte lijnen

Het terrein van de zandhandel en wagenverhuurder is groot. Toch bestaat het bedrijf uit slechts een paar werknemers. “Ik doe het grootste gedeelte samen met Mariska. Daarnaast hebben we nog een boekhouder en een vaste chauffeur in dienst voor P. de Jong B.V. Het is fijn om die korte lijntjes te hebben.” Voor Rikkers Transport heeft Bert nog zo’n zeven chauffeurs in dienst. “Onze kiepvrachtwagens worden vooral voor provincies en gemeenten ingezet. We rijden dus door het hele land.”

Ondanks de overname in coronatijd, loopt alles op rolletjes voor de zandhandel. Bert is dan ook blij met de stap die hij heeft gezet. “We hebben geen heel grote ambities. Het gaat zoals het gaat. Voorlopig hebben we onze handen vol aan beide bedrijven.”

Ons leveringsgebied

Afhalen
U kunt zand, grond en grind ook bij ons in Ridderkerk komen ophalen.

Bereikbaarheid
We zijn te bereiken op: Verkoop / opslag: haven 20, Ridderkerk

Openingstijden
Op zondag en op feestdagen zijn wij gesloten.

Direct online betalen
Bestel online en betaal via bankoverschrijvingen of bij aflevering

    Winkelwagen